Határtalan lehetőségek a távmunkában

Modern Workplace megoldások a Microsofttól

A munkavégzés zavartalan működését olykor nehéz fenntartani. Előfordulhat, hogy valamely külső, munkavállalótól és munkaadótól is független körülmény akadályozza vagy tiltja meg a munkahelyre való bejárást pl. tömeges megbetegedések, járvány vagy kijárási tilalom idején. Ennek a vis maior helyzetnek az áthidalására is van azonban megoldás.

A Qualysoft támogatja a jelenleg kialakult helyzet minél profibb és gördülékenyebb megoldását, és ezek esetleges implementálását. A home office-t támogató Microsoft Teams és egyéb felhős megoldásokat kínáló Modern Workplace eszközeivel az otthoni munkavégzés akadálymentesen, hatékonyan megoldható. Ezen eszközök segítségével egy teljes iroda munkavállalói tudnak kommunikálni, fájlokat megosztani, meetingelni, mindezt úgy, hogy nincs szükség külső elérést támogató eszközökre, hiszen minden adat a felhőben tárolódik. Így zavartalanul folyhat tovább a munka otthonról, anélkül, hogy a munkavállalók kiesése miatt veszteségeket, termeléskiesést szenvedne el a cég.

Elképzelni valóban nehéz lehet annak, aki még nem próbált otthonról dolgozni, hiszen a legtöbb esetben a cégek számára nem áll rendelkezésre vagy nem került bevezetésre semmilyen home office-t támogató program, rendszer.

Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogy pontosan milyen funkciószettel rendelkezik a Microsoft által kínált Teams szolgáltatása, milyen előnyökkel jár, mennyire kezelhető könnyen és miért érdemes alkalmazni.

Az Office 365 csapatmunkához készült központja

Hívás, együttműködés, csevegés, értekezlet - bárhonnan

Az összes munkatársával cseveghet, részt vehet értekezleteken, hívásokban, és együttműködhet velük, függetlenül attól, hogy ki hol van éppen.

Együttműködés bárhonnan

Hívás bárhonnan

Többé nem kell azon gondolkodnia, vajon ki csatlakozott éppen a híváshoz. A Teams-hívások, a Telefonrendszer, a Híváscsomag és a Közvetlen átirányítás stresszmentessé tesz minden konferenciahívást.

Együttműködés bárhonnan

Nem kell többé kétségbeesetten kutatnia a fájljai után. A Teamsben minden Word-dokumentumot, PowerPoint- és Excel-fájlt valós időben érhet el, oszthat meg és szerkeszthet.

Több különböző szervezet kommunikálna egymással? Nem probléma!

Most már a szervezeten kívüli személyekkel is hatékonyabban cseveghet és oszthat meg videókat:

  • Képernyőmegosztás, valamint a képernyővezérlés átadása és átvétele
  • Hivatkozások
  • Mások figyelmének felhívása @említésekkel
  • Elsőbbségi üzenetkézbesítés (normál, fontos vagy sürgős)
  • Szövegformázás
  • Szórakoztató tartalmak

Csevegés bárhonnan

Ossza meg a véleményét a személyiségéhez méltó módon. A csoportos csevegésekben és a négyszemközti üzenetváltásokban is használhat GIF-eket, matricákat és emojikat.

Értekezletek bárhonnan

Egyetlen gombnyomással válthat csoportos csevegésről videokonferenciára. 10 vagy akár 10 ezer fős csapatok találkozhatnak egy helyen, függetlenül attól, hogy hol vannak éppen a világban.

Iparág-specifikus megoldások támogatása

Virtuális konzultációs lehetőség, állásinterjúk bonoylítása, betegek koordinálásának lehetősége, Power platform kínálta lehetőségek kihasználása, háttér éltelenítése, appok készítése.

Iparág-specifikus megoldások

Patient Coordination in Teams – A Microsoft Teams funkciók közül akár magán egészségügyi szektor, akár állami szintű betegellátás számára a betegek koordinálást segítő lehetőség lehet a legégetőbb jelen helyzetben.

Ezt a funkciót orvosok és ápolok használhatják a betegek ellátásának megkönnyítése érdekében. Többek között megtervezett betegellátási forgatókönyvek és hatékony kommunikáció egyszerűsítheti a gyógyítást. A rendszer az amerikai HIPAA (Egészségbiztosítási Hordozhatósági és Felelősségi Törvény Titoktartási Szabálya) szerint működik.

A funkciók mellett rengeteg lehetősége van testreszabni az alkalmazást a következőképpen:

A megoldások felturbózása

A mesterséges intelligenciát felhasználva zökkenőmentesen csatlakozhat a különféle adatforrásokhoz, így teljesen kiaknázhatja a Power Platform kínálta lehetőségeket.

Hatékony appok készítése az appáruházba

A fejlesztői eszközkészlettel appokat készíthet a Teamshez, és megoszthatja őket az egész világgal.

Virtual Consults – A Microsoft Teams Virtuális konzultációs lehetőséget kínál előre ütemezett B2C Team meetingek lefolytatására. Sok iparágban jelenthet ez segítséget. Jelen állás szerint talán a legfontosabb az egészségügy, ahol a beteg-orvos konzultációt könnyítheti meg, illetve az oktatás, ahol a tanár és diákjai közötti csoportos kommunikáció áthidalására jelenthet egyszerű megoldást.

De iparágtól függetlenül állas interjúk vagy bármilyen más személyes meeting kiváltására is alkalmas lehet. Már a Teams rendszerén kívülre is küldhetünk egy előre ütemezett meeting meghívó.

A használt appok integrálása

Kedvenc appjait és szolgáltatásait a Teamsbe integrálva csapatmunkaközpontot alakíthat ki a szervezetében.

Megoldások kiépítése minimális programozást igénylő eszközökkel

A Power Platform segítségével appokat, automatizált munkafolyamatokat és irányítópultokat fejleszthet, és a Teamsben használhatja őket.

A háttér életlenítése Teams-értekezleten

Nem elégedett a hátterével egy videoértekezleten? Próbálkozzon a háttér életlenítésével. Ön élesen és tisztán lesz látható, míg a háttér finoman rejtve marad, így nem kell aggódnia, hogy valami vagy valaki nem oda illőt láthatnak a kollégái, felettesei.