Hogyan segítheti a DevOps, DevSecOps és DataOps módszertanok a nagyvállalatok sikeres működését

A DevOps egy olyan összetett rendszer, amely közvetlenül csatlakozik a fejlesztési és az üzemeltetési folyamatokhoz, és segít a nagyvállalatoknak a működésük optimalizálásában.

A DevOps egy összetett rendszer, amely közvetlenül kapcsolódik a fejlesztési és működési folyamatokhoz, és segít a nagyvállalatoknak az üzemeltetésük optimalizálásában. Az esemény az ICT szektor érintett szereplőinek kínáltuk annak érdekében, hogy megismerjék az új technológiákat, integrációs lehetőségeket és kapcsolatot teremtsenek az érdeklődő felek között.

A reggeli ülésen a fő előadó, Dr. Hasznics Milán kiemelte, hogy a modern üzleti világban az IT infrastruktúra fejlesztése és biztonságának megteremtése alapvető fontosságú. Mivel az régi rendszerek kiszolgáltatottá váltak az egyre inkább növekvő és bonyolultabb támadásokkal szemben, szükséges olyan megközelítéseket alkalmazni, mint az eDevOps (vállalati DevOps), DevOps, DevSecOps (IT biztonsággal kiegészített DevOps) és DataOps (adatok és folyamatok integrációja a jobb adatkezelés érdekében), hogy az IT folyamatok hatékonyabbá váljanak, javuljon a szoftverek és alkalmazások minősége, csökkenjen a fejlesztési és üzemeltetési idő, és biztosítsák a rendszer biztonságát

Majtenyi Márta, a Norsk Hydro Kiberbiztonsági Igazgatója és más résztvevők megosztották tapasztalataikat az IT fejlesztésekről mind az üzleti, mind a beszállítói szempontból egy kerekasztal beszélgetés keretében. Az is kiderült, hogy a magyar cégek, különösen az olyan ágazatokban, mint a gyógyszeripar, a gyártás, a bank- és pénzügy, a telekommunikáció, a kormány és az energia, még mindig az elavult örökségi rendszerekre támaszkodnak, amelyek nehézkesek a modernizálás szempontjából. Azonban a körülöttünk zajló változásokkal együtt járó paradigmaváltás és az IT rendszerek frissítésének megkezdése elérkezett.