Ismerje meg a PowerApps modellalapú megoldásait

Fókuszban a model driven/modellalapú alkalmazások

A legtöbb cég üzleti folyamatai, működése és tevékenysége egyaránt adatokra épül. A számos adatforrás kezelése, az adatok megfelelő strukturálása és menedzsmentje komoly kihívás elé állítja a szervezeteket.

A Microsoft Power Platform üzleti alkalmazás-csomag egy olyan low-code platform, ami nemcsak a vállalati és ügyféladatok kezelésére alkalmas, de alkalmazásai integrált megoldást kínálnak a cégek napi működéséhez kapcsolódó kihívásokra egyaránt.

A Power Platform elemei:

  • PowerBI: adatvizualizációs eszköz, amellyel az adatok egyedi, könnyen értelmezhető, látványos riportokban jeleníthetők meg.
  • PowerAutomate: hatékonyságnövelő eszköz, mellyel az üzleti folyamatok könnyedén automatizálhatók smart workflow-k formájában.
  • Power Virtual Agents: no-code chatbot platform, amellyel az online ügyfélkommunikáció egyszerre automatizálható, gyorsítható
  • PowerApps: no-code applikáció építő platform, ahol az egyedi igényekre szabott professzionális alkalmazások létrehozása gyerekjáték.

Az, hogy az adatvizualizáció, automatizáció és egy chatbot alkalmazása milyen előnyökkel jár talán könnyen érthető, de vajon mire használható a PowerApps?

A PowerApps felhasználói alapvetően kétféle, canvas (vászonalapú) és model-driven (modellalapú) applikációkat hozhatnak létre. Mai cikkünkben a model-driven applikációkat vizsgáljuk meg közelebbről.

Mik azok a model-driven applikációk?

A modellalapú applikációk célja, hogy az üzleti felhasználók komplex, adat-fókuszú üzleti folyamatokat képezhessenek le az applikáción belül, ahol a fő hangsúly nem a felhasználói felületre, hanem a háttérben futó üzleti logikára helyeződik.

Ilyen applikációk lehetnek például egy CRM-rendszer (Customer Relationship Management Systems), HRIS-rendszer (Human Resources Information, Systems), a készletkezelési applikációk, vagy épp a cég jogosultságkezelési, esetleg onboarding folyamatának digitalizált megoldása.

Mikor érdemes model-driven applikáció mellett döntenie?

  • Ha minden, az alkalmazás által használandó adat megtalálható a Microsoft Dataverse adatbázisában
  • Ha a létrehozott alkalmazást vezérlő üzleti logika és adatok komplexitása magas
  • Fontos a teljesen reszponzív megjelenés

A model-driven applikációk előnyei

  • Teljesen reszponzív, egyszerűen összeállítható design
  • Adatvezérelt működés: az applikáció automatikusan szűri az adatok esetleges ismétlődését
  • Komplex backend-lehetőségek

Melyik a jobb megoldás: canvas, vagy model-driven app?

Őszintén szólva, ez teljes mértékben az adott applikáció céljától függ. Általánosságban a vászonalapú alkalmazások jó választás a feladat-, és szerepkör-specifikus problémák megoldására, míg a modellalapú applikációk inkább end-to-end megoldások kialakításakor tudnak jól működni. A két app-típus tökéletesen kiegészítik egymást, ezzel biztosítva, hogy a PowerApps hatékonyan segíthesse a cégek működését minden tekintetben.

Ha szeretnél többet megtudni a PowerApps vászon alapú alkalmazásairól, akkor olvasd el “Fókuszban a canvas alapú alkalmazások” cikkünket is!

Ismerje meg a PowerApps és Power Automate terméket szeptemberi webináron

Regisztráljon a Power Apps és Power Automate Webinárra szeptember 23., péntek: 10:00-11:00

Ismerje meg a PowerApps modellalapú megoldásait

Fókuszban a model driven/modellalapú alkalmazások