Ismerje meg a PowerApps vászonalapú megoldásait

Fókuszban a canvas/vászonalapú alkalmazások

A low-code és no-code platformok térnyerése a digitalizáció megkerülhetetlen és egyik legizgalmasabb témája.

Hogyan építhetnek az üzleti felhasználók működő, biztonságos és integrált megoldásokat előzetes fejlesztői tudás nélkül? Hogyan köthetők össze különböző adatforrások rendszerszinten, egyszerű Excel és PowerPoint-szerű szabályok mentén?
A PowerApps, a Microsoft Power Platform alkalmazás-csomag részeként, lehetővé teszi a cégek számára, hogy egyedi igényeik mentén hozzanak létre professzionális alkalmazásokat fejlesztői erőforrások bevonása nélkül. A megfelelő tudás birtokában a szoftver nemcsak az erőforrások optimalizálását, de a csapaton belüli és csapatok közötti munka hatékonyságát is elősegíti, ráadásul olyan komplex üzleti problémák megoldását is lehetővé teszi, amik megoldásához:

  1. különböző adatforrások összekötése,
  2. több üzleti terület szoros és hatékony együttműködése,
  3. folyamatok, feladatok automatizációja szükséges.

A PowerApps felhasználói alapvetően kétféle, canvas (vászonalapú) és model-driven (modellalapú) applikációkat hozhatnak létre. Mai cikkünkben a canvas applikációkat vesszük górcső alá.

Mi az a canvas applikáció?

A vászonalapú alkalmazások lényege, hogy a felhasználók teljesen egyedi, mobil és desktop-kompatibilis felületeket hozhatnak létre előzetes kódolási tudás nélkül. A PowerApps drag&drop szerkesztőfelületén az alkalmazás építőelemei könnyedén elhelyezhetők az app felületén, testre szabhatók, egyedileg méretezhetők, csakúgy mint egy CMS-rendszer esetében. A teljesen egyedi megoldások mellett a rendszerben számos előre definiált sablon is található, amely inspirációként vagy vonalvezetőként használható az alkalmazás létrehozása során.
A PowerAppson belül létrehozott alkalmazások integráltságát több, mint 420 beépített konnektor segíti, de emellett van lehetőség külső adatforrások bekötésére is API és egyedi konnektorok fejlesztése által.

A canvas alapú applikációk előnyei

Az alkalmazás elkészítéséhez komplexitástól függően nem, vagy csak minimálisan szükséges
előzetes kódolási tudás

  • Intuitív felhasználói élményt nyújtanak
  • Egyedi lehetőségek - mivel az applikáció egy üres “vászon”-ra építhető fel, így az app valóban egyedi igényekre szabható
  • Ideális választás feladat-, és szerepkör-specifikus megoldások kivitelezésére
  • A vászonalapú alkalmazások nem mindig a jó megoldás.

Olvassa el modellalapú applikációkról szóló cikkünket és tudja meg, mikor melyikre van csapatának szüksége!

A PowerApps valódi ereje

A PowerApps valódi értéke azon túl, hogy iparágfüggetlenül kínál kiváló folyamat- és feladat-digitalizációs lehetőségeket, az integráltság. A szoftver nemcsak a teljes Power Platform alkalmazás-csomaggal kompatibilis, de a legtöbb Microsoft termék (és számos külső szoftver) adatai is beköthetők, megjeleníthetők segítségével.
Ez a beágyazottság teszi lehetővé a különböző csapatok közötti hatékony információ megosztást, biztosítja az érintettek folyamatos közös megértését, valamint azt, hogy a napi munkavégzés egy integrált, ellenőrzött és biztonságos IT-eszköztár segítségével valósulhasson meg.

Ismerje meg a PowerApps modellalapú megoldásait

Fókuszban a model driven/modellalapú alkalmazások

Ismerje meg a PowerApps és Power Automate terméket szeptemberi webináron

Regisztráljon a Power Apps és Power Automate Webinárra szeptember 23., péntek: 10:00-11:00