A Flow élményen túl - Microsoft Power Automate

Automatizálja folyamatait egyszerűen!

A flow élmény nem más, mint amikor valakit teljesen magával ragad egy feladat, szinte megáll körülötte az idő és a külső hatások eltörpülnek

Aki munkája során már megtapasztalta ezt az állapotot tudja, hogy ez a flow nemcsak rendkívül hatékony, de pozitív hatással van a teljesítményre, a motivációra, a közérzetre, egyszóval ideális komplex feladatok megoldásához. Sajnos a modern munkakörnyezetben, ahol megbeszélés megbeszélést követ, napi akár több száz e-mailt is meg kell válaszolni szinte lehetetlen minden külső ingert kizárni és teljes egészében a megoldandó feladatra fókuszálni. Vagy mégsem?
A Microsoft Power Platform Power Automate megoldása (korábban Flow) nagyban segíti a felhasználókat abban, hogy a mindennapi munka flow-élmény lehessen, hiszen segítségével egyszerű (pl. e-mail csatolmányok automatikus mentése), és egészen komplex (pl. lead kezelési-, számla feldolgozási folyamat) munkafolyamatok is könnyedén automatizálhatók.

Mire használható a Power Automate?

  • Repetitív, egyszerűbb feladatok automatizációja: az applikáció 300 adatforrásból képes dolgozni, a felhasználókat pedig több száz előre definiált sablon-automatizmus segíti az elindulásban (pl. automatikus e-mail csatolmány mentés OneDrive-ba, vagy Google Drive-ba, sales csapat automatikus értesítése új opportunity létrejöttekor).
  • Üzleti folyamatok automatizációja: az egyszerű feladatok mellett az applikáció segítségével komplex, több-lépéses üzleti folyamatok automatizációja - business process automation - (pl. sales, e-kereskedelem, HR) is megvalósítható (pl. lead-to-opportunity konverziós sales folyamat automatizációja egy CRM rendszerben).
  • Digitális folyamatok automatizációja: a felhasználók könnyedén építhetnek, alkalmazásokon átívelő felhő alapú automatizmusokat, ráadásul az AI Builder használatával intelligens automatizmusok is létrehozhatók kódolási tudás nékül (pl. a cég social media felületeinek automatikus moderálása).
  • RPA (Robotic process automation, gépi tanulás): A Power Automate RPA képességei lehetővé teszik a cégek számára, hogy olyan asztali alkalmazásokat és munkafolyamatokat kössenek össze, amik nem rendelkeznek API-kapcsolattal. (pl. egy sales-meeting memójának automatikus rögzítése a CRM rendszerben).

A Power Automate előnyei

  • Használatához nem szükséges előzetes fejlesztői tudás
  • Felhasználóbarát felület, ahol akár egy gombnyomással elindíthatók az automatikus munkafolyamatok
  • A repetitív feladatok automatizációja időt és erőforrást takarít meg, ráadásul kiszűri a manuális munkavégzésből eredő hibákat.
  • Elősegíti a csapatok közötti együttműködést, hatékonyabb információáramlást eredményez a teljes cégen belül.
  • Teljesen integrálható nemcsak a Power Platform, de több mint 300 külső adatforrással (pl. Facebook, Dropbox, Microsoft 360, Sharepoint, stb.).

Kiknek ajánljuk a Power Automate programot?

A Power Automate minden cég számára kiváló választás, aminek célja, hogy operatív munka- és üzleti folyamatai hatékonyabbak, pontosabbak legyenek. Az egyszerű automatizáció az operatív munkavégzés során segíti a kollégák munkáját és a “flow élmény”-hez szükséges munkafeltételek megteremtését, míg a bonyolultabb - akár RPA vagy AI-alapú - automatizmusok lehetővé teszik, hogy a komplex, üzleti
területeken átívelő folyamatok hatékonyan, hibamentesen működhessenek.

Ismerje meg a PowerApps vászonalapú megoldásait

Fókuszban a canvas/vászonalapú alkalmazások

Ismerje meg a PowerApps modellalapú megoldásait

Fókuszban a model driven/modellalapú alkalmazások